Borba sa smetovima, evakuisano 188 putnika

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba sa smetovima, evakuisano 188 putnika

Na auto-putu Novi Sad-Beograd tokom noći evakuisano oko 200 osoba. Putni pravac prema Subotici i dalje blokiran. Žandarmerija započela evakuacije putnika iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa.
Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je akcija izvlačenja putnika počela 30 minuta posle ponoći i da su evakuisani putnici iz 50 vozila i tri autobusa.
“Jeziva noć, vetar je orkanske jačine, cele noći su Vojska, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Žandarmerija, Sektor za vanredne sitaucije i Sektor za puteve Srbije vodili borbu za oslobađanje putnika i vozila pri čemu je angažovano 48 mašina”, rekao je Marić za RTS.
Problem trenutno pravi i ledena kiša koja pada na području Subotice.
Prema Marićevim rečima, Žandarmerija je počela evakuaciju putnika iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa.
“Putnici se dobro osećaju”, rekao je Marić i naveo da se radi o 39 putnika među kojima je i jedno dete.
Na pruzi Beograd-Subotica, između Zmajeva i Vrbasa, zbog zavejane teretne lokomotive, blokirana su dva međunarodna voza na relaciji Beograd-Budimpešta, odnosno Budimpešta-Beograd. U železnicama Srbije kažu da ukupno ima oko 100 putnika.
Zbog olujnog vetra i snežnih nanosa, koji dostižu visinu i do tri i po metra, za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, a nadležni apeluju na građane da bez preke potrebe ne kreću na put.
U Zrenjaninu i Pančevu i dalje je na snazi vanredna situacija. Svega nekoliko sati pošto je evakuisan i poslednji zavejani na putu Perlez – Stajićevo, ta deonica je ponovo postala neprohodna, zbog vozila koja su se poprečila na putu. Nema mnogo snega, ali je zbog jakog vetra, sav sneg na putu.
Vetar u Vršcu već dva dana duva nesmanjenom snagom. Jutros je zabeležena maksimalna brzina vetra od kada se meri savremenim uređajima – 168 kilometara na sat. Magistralni put Pančevo-Vršac-Vatin prohodan je samo za putnička vozila. Odblokirano je 30-tak zavejanih kamiona. Vozovi neće saobraćati do ponedeljka.
U opštini Opovo neprohodan je put Sakule-Baranda. U zavejanim Sakulama nema ni struje ni vode.
Pet sela u Svrljiškom kraju odsečeno je od sveta. Komunalne službe čiste smetove, ali se oni zbog jakog vetra brzo ponovo stvaraju.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba sa smetovima, evakuisano 200 putnika

Izvor: RTS, 01.Feb.2014

Na auto-putu Novi Sad–Beograd tokom noći evakuisano oko 200 osoba, ali je oko 1000 ljudi u 200 vozila kod Feketića i dalje zarobljeno. Putni pravac prema Subotici i dalje blokiran. Zatvoren Horgoš. Žandarmerija evakuiše putnike iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa. Zatvoren put Zrenjanin–Kikinda...11.00...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.