Srpski Vikiliks o hrvatskim političarima

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "Vikiliks" o hrvatskim političarima

Bivši ambasador Srbije u Hrvatskoj Radivoje Cvetićanin objavio je nedavno knjigu "Zagreb Indoors" koja predstavlja svojevrsni "Vikiliks srpskog diplomate" i otkriva njegove neugodne tajne o hrvatskim političarima, ocenjuje zagrebački "Jutarnji list".

"Šteta što se životna epizoda ambasadora, koji je po svemu morao biti među prvima koji bi Hrvatsku mogli razumeti, tako završila. Cvetićanin je ovom knjigom stvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << više neprijatelja, nego prijatelja", ocenjuje hrvatski dnevnik u svom Internet izdanju, citirajući srpskog diplomatu koji u svojoj knjizi opaža da "duh Zagreba nikada nije ušao u njega".

Zagrebački list piše da više od 700 stranica dug dnevnik prvog ambasadora Srbije u Hrvatskoj iz perioda od 2005. do 2009. godine predstavlja "pravi Vikiliks o odnosima Hrvatske i Srbije, hrvatskoj političkoj sceni i detaljima iz srpskog političkog života".

"Jutarnji" podseća da je Cvetićanin novinar, suvlasnik i bivši urednik beogradskog lista "Danas" - "verovatno najliberalnijeg dnevnika u Srbiji", dodajući da otuda možda potiče i njegova želja da objavi "ono što je trebalo ostati tajno, barem još neko vreme".

Zagrebački list smatrada je Cvetićanin u svojoj knjizi "u mnogim slučajevim prešao granicu indiskrecije" i podseća da su mnogi ljudi koje bivši srpski ambasador pominje i dalje na istim dužnostima.

U beogradskoj kafe-knjižari "Glasnik" 6. decembra je predstavljena knjiga dnevničkih zapisa Cvetićanina "Zagreb Indoors", u izdanju "Službenog glasnika".

(Beta, foto: printscreen)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.