Odnosi sa Srbijom veoma su važni za Hrvatsku

Izvor: BKTV News, 18.Jan.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odnosi sa Srbijom veoma su važni za Hrvatsku"

Hrvatski premijer kaže da je vreme da se u ovoj godini adresiraju sve teme, navodeći da želi da te probleme rešava ova vlada.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je da odnosi sa Srbijom veoma su važni za Hrvatsku.

Plenković je novinarima u Zagrebu potvrdio da će zajedno sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu učestvovati na jednom panelu, te da će "sigurno imati prilike i da razgovaraju".

"Biću s Vučićem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na jednom panelu i sigurno ćemo imati prilike za razgovor. Želim da ova vlada rešava probleme, a odnosi sa Srbijom važni su za Hrvatsku", rekao je Plenković i dodao:

"Postoji niz tema iz vremena Miloševićeve velikosrpske agresije koje se odnose na pitanje nestalih, granice, kulturnih dobara, regionalne jurisdikcije njihovog (srpskog) zakona".

Dokle više: Posle čokoladica Hrvati sada besni jer se u vojsci služi ovaj proizvod iz Srbije

Na dnevnom redu su i teme ekonomske saradnje i interesa hrvatskih kompanija na tržištu Srbije i srpskih kompanija u Hrvatskoj.

"Dakle, 2017. je vreme da na zreo način adresiramo sve te teme i želim da ova vlada bude `problem solving` vlada", rekao je Plenković, prenela je Hina.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković: Odnosi sa Srbijom su nam veoma važni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2017

Odnosi sa Srbijom veoma su važni za Hrvatsku, ocenio je hrvatski premijer Andrej Plenković, koji kaže da je vreme da se u ovoj godini "adresiraju sve teme", te da želi da te probleme rešava ova vlada...Plenković je novinarima u Zagrebu potvrdio da će zajedno sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.