Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muižnieks: Presuda Mladiću važna za pomirenje u regionu

Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks izjavio je danas da je osuđujuća presuda Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću važna za pomirenje u regionu.

"Presuda Haškog tribunala kojom je Mladić osuđen za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine predstavlja još jedan veliki korak u borbi protiv nekažnjivosti i važna je zbog odnosa prema ratovima 90-ih godina i zbog pomirenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u regionu", naveo je Muižnieks na Tviteru.

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i za zločine protiv čovečnosti u 15 bosanskih opština, koji obuhvataju progone, istrebljenja, ubistva, deportacije i prisilna premeštanja. Progašen je krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg: Nadam se da će presuda približiti region pomirenju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2017

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, povodom prvostepene presude Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću, da je NATO pomogao da se okonča "mračna stranica istorije Evrope"...On je pozdravio presudu generalu Mladiću, naglasivši da ona "pokazuje da je vladavina prava na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.