Hrvatski poslanici zasedaju u zagrebačkom hotelu, na propisanoj međusobnoj udaljenosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2020, 17:40

Hrvatski poslanici zasedaju u zagrebačkom hotelu, na propisanoj međusobnoj udaljenosti

Umesto u zgradi Hrvatskog sabora, na Trgu svetog Marka, koju je oštetio nedavni zemljotres, poslanici su proteklih dana zasedali u zgradi naftne kompanije INA, a danas je u dvorani hotela "Westin".

Ta dvorana za konferencije je, piše agencija Hina, za razliku od sale kompanije INA, dovoljno velika da se u nju smeste svi, 151 poslanik, a da se pritom poštuju standardi zaštite od zaraze korona virusom. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

U dvorani su, na propisanoj udaljenosti većoj od dva metra, razmeštene stolice za poslanike, a stolova nema. Poslanici glasaju dizanjem ruku.

Hrvatski sabor je danas nastavio rad izjašnjavajući se o amandmanima na raspravljene zakonske predloge, među kojima iz Vladinog paketa pomoći privredi zbog posledica pandemije.

Rad će nastaviti 15. aprila, moguće u zgradi Sabora koja će do tada biti osposobljena, rekao im je predsednik Skupštine Gordan Jandroković.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.