Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU protiv zajedničkih vojnih vježbi Rusije i Srbije

Evropska unija se protivi zajedničkim vojnim vježbama Rusije i Srbije, rečeno je danas briselskom EurAktivu u Evropskoj komisiji.

"U sadašnjim okolnostima takva vojna vježba bi poslala pogrešan signal. Očekujemo od Srbije da postupa u skladu sa obavezama prema EU i sa procesom pristupanja", rekla je glasnogovornica Evropske komisije Maja Kocijančič.

Zajedničke vježbe srpske i ruske vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << bile su jedna od tema razgovora ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i ministra obrane Srbije Bratislava Gašića u Moskvi 15. augusta.

Prema ranijim medijskim navodima, za ovu godinu su planirane su dvije vježbe sa Rusijom, od kojih će jedna pod nazivom "Slovensko bratstvo" biti održana u septembru uz sudjelovanjeBjelorusije, a planirano je više vježbi u okviru suradnje sa NATO savezom.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU protiv vojne vježbe Rusije i Srbije

Izvor: SandzakPress.net, 19.Avg.2015, 09:47

Svijet – EU smatra da Srbija šalje ‘pogrešne signale’, dok iz Beograda ističu da vode balansiranu vanjsku politiku. Rusija planira izvođenje vojnih vježbi sa Srbijom na svojoj teritoriji tokom ove godine, javljaju ruski mediji, a Europska unija je saopćila kako Beograd ovim šalje „pogrešne...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.