Džaferi: Ivanov ima rok od 10 dana, inače čini krivično delo

Izvor: RTS, 02.Maj.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferi: Ivanov ima rok od 10 dana, inače čini krivično delo

Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI, izjavio je da makedonski predsednik Đorđe Ivanov parlamentarnoj većini mora poveriti mandat za sastavljanje vlade, a da će, ako to ne bude učinio za 10 dana - počiniti krivično delo.
"Ako predsednik Ivanov u roku od 10 dana ne da mandat za sastavljanje vlade većini u parlamentu - radiće se o krivičnom delu. On to mora učiniti, jer ustav i zakoni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takvo nečinjenje ne poznaju", rekao je Džaferi za RTS, koji je 27. aprila na spornom glasanju izabran za predsednika makedonskog parlamenta.
Ukoliko Ivanov to ne uradi, parlament može pokrenuti postupak njegovog opoziva, istakao je Džaferi, ali je priznao da je za to potrebna dvotrećinska većina u parlamentu, koje trenutna nema.
Džaferi u istom intervjuu za sebe kaže da je "legalni i legitimni" predsednik makedonskog parlamenta.
On smatra da se situacija u Makedoniji ne bi smela prikazivati kao "vanredna", iako je u političkom smislu složena i trebala bi se rešiti političkim sredstvima. 
"Haos u Makedoniji je politički motivisan, u smislu nespremnosti na prenošenje vlasti. Za to je najodgovorniji direktno (lider VMRO-DOMNE Nikola) Gruevski, a indirektno Ivanov", rekao je Džaferi za hrvatsku državnu televiziju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džaferi: Ivanov ima rok od 10 dana da poveri mandat za sastav vlade, inače čini krivično delo

Izvor: BKTV News, 02.Maj.2017

Mekedonski predsednik Đorđe Ivanov će ukoliko za 10 dana parlamentarnoj većini ne povori mandat za sastav vlade počiniti krivično delo, smatra Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI..."Ako predsednik Ivanov u roku od 10 dana ne da mandat za sastavljanje vlade većini u parlamentu - radiće...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.