Crnogorac: Normalizacija odnosa sa Srbijom prioritet Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020, 14:10

Crnogorac: Normalizacija odnosa sa Srbijom prioritet Crne Gore

Srećko Crnogorac, član ekspertskog tima mandatara za sastav crnogorske vlade, izjavio je da će puna normalizacija odnosa sa Srbijom biti prioritet budućem ministru spoljnih poslova.

"Veze dve države, koje su u rasponu od ekonomskih do rođačkih, moraju biti prioritet i verujem da ćemo naći razumevanje za to u Beogradu", rekao je Crnogorac za Radio Beograd.

Govoreći o položaju Srba u Crnoj Gori, on je rekao da je odnos doskorašnje crnogorske vlasti prema Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio loš, posebno po pitanju zastupljenosti u državnim organima.

"Nema nikakve sumnje da je bilo ozbiljne, sistematske diskriminacije", ocenio je Crnogorac i dodao da će nova vlast to promeniti.

On je ponovio da je već dogovorena izmena Zakona o slobodi veroispovesti, koji je bio okidač za litije i masovno okupljanje građana.

Komentarišući pregovore o novoj vladi, Crnogorac je rekao da će sve stranke i koalicije koje su učestvovale u rušenju režima Mila Đukanovića učestvovati u vlasti proporcionalno izbornim rezultatima.

On je istakao da se princip proporcionalnosti mora poštovati, a da ekspertska rešenja treba tražiti jedino kad je reč o najosetljivijim resorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.