Slani mafini - Odlični i za doručak i za ručak i za večeru!

Izvor: Prva.rs, 01.Apr.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slani mafini - Odlični i za doručak i za ručak i za večeru!

Ove slane zalogajčiće možete da prilagodite svom ukusu i ukusu svojih gostiju pa tako bez problema vegetarijanci ali i oni koji vole da jedu sve mogu da dobiju svoj personalizovani "mafin".
Sastojci:
Tost - hleb
5 jaja
Kisela pavlaka - 1 čaša
Sir, šunka, pršuta, paprika, povrće, paradajz...šta god da voliš i želiš da staviš u ovo jelo
Malo soli i bibera
VAŽNO - o količini jaja i tosta možete da odlučite i sami - nema smisla da pravite >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << 10 mafina ako će da vas bude samo dvoje...
Postupak:
Natopite papirni ubrus uljem i dobro namastite lim za mafine. Naseckajte tost-hleb na kockice. Naseckajte sir, šunku i povrće na kockice.
Umutite pet jaja i pomiješajte ih s jednom kiselom pavlakom dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte malo soli i malo bibera.
Pomiješajte kockice hleba sa kockicama sira, šunke i povrća i u svaku čašicu za mafine do pola stavite tu mešavinu.
Prelijte smesom pavlake i jaja.
Ubaci u rernu - 15 minuta na 180 stepeni.
UPOZORENJE - slani mafini će rasti pa pogledajte kako napreduju svakih nekoliko minuta. Neke rerne su jače, a neke slabije pa će vam možda trebati koji minut više ili manje.
Izvor: Zadovoljna.hr
Pročitajte i: 
Brze mekike

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.