Velika Britanija zabranjuje reklame protiv 5G mreže

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Jan.2020, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija zabranjuje reklame protiv 5G mreže

Reklama koju je krajem leta počela da plaća nevladina organizacija Electrosensitivity-UK je imala naslov „Koliko je bezbedan 5G“ i u sebi je sadržala citate stručnjaka koji se protive najnovijoj generaciji bežičnog interneta, prenosi portal Telecompaper.

U reklami je navedeno više zdravstvenih efekata koje 5G navodno izaziva, poput smanjenja plodnosti muškaraca, depresija, problemi sa spavanjem, glavobolje i rak.

Više premedbi koje su upućene ASA tvrde da reklama >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << potrošače dovodi u zabludu impliciranjem da 5G internet predstavlja zdravstveni rizik.

Samoregulatorno telo je ocenilo da potrošači mogu zaključiti da iza stavova nevladine organizacije stoje jaki naučni dokazi, zbog čega se kampanja ne može plasirati u dosadašnjem obliku.

Predstavnici Electrosensitivity-UK su rekli da procena rizika uvođenja nove tehnoloije nije urađena i da je reklama postavljena u obliku nepristrasnog pitanja.

Zabrana je doneta nakon što je nekoliko malih gradova u Velikoj Britaniji obustavilo postavljanje stubova za 5G pod uticajem sve glasnije manjine građana.

Izvor: novaekonomija.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.