Izvor: Blic, 15.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Srbiji treba pozajmica do dve milijarde evra

Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je danas da je Srbiji od Međunarodnog monetarnog fonda potrebna pozajmica između 1,5 i dve milijarde evra.



"Makroekonomski gledano, nama je potrebna pomoć da bismo pokrili ovogodišnji deficit budžeta koji će, kako stvari stoje, biti veći od projektovanog", rekao je Milosavljević dan uoči početka pregovora Srbije i MMF-a o novom aranžmanu.

"Nama je potrebno od 1,5 do dve milijarde da bismo bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većih turbulencija prošli kroz ovu tešku godinu", rekao je Milosavljević novinarima prilikom posete trgovinskom centru Tempo povodom Dana potrošača.

Ministar trgovine je takođe ocenio da je finansijska situacija u Srbiji bolja nego u velikom broju zemalja u jugoistočnoj Evropi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji treba do dvije milijarde evra od MMF-a

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2009

BEOGRAD, Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević ocijenio je da je Srbiji od Međunarodnog monetarnog fonda potrebna pozajmica između 1,5 i dvije milijarde evra. 'Makroekonomski gledano, nama je potrebna pomoć da bismo pokrili ovogodišnji deficit budžeta koji će, kako stvari stoje, biti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.