Serija Besa nagrađena za najbolju seriju na FEDIS-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Okt.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija Besa nagrađena za najbolju seriju na FEDIS-u

Serija „Besa” u produkciji Adrenalina i Red planet pictures osvojila je Zlatnu antenu za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku, kompozitora Nemanje Mosurovića i najbolju fotografiju, direktora fotografije Igora Šuntera. Serija „Žmurke“, autorski projekat legendarnog reditelja Miloša Miše Radivojevića, realizovana od strane RTS-a i Adrenalina nagrađena je Zlatnom antenom za najbolju režiju, dok je prema glasovima publike serija „Pogrešan čovek“ u koprodukciji RTL Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i Adrenalina, prikazana na Prvoj televiziji, proglašena za najpopularniju seriju iz regiona koja je prikazana u Srbiji.

Tea Korolija, producent serije Besa i izvršna direktorka Adrenalina

Radujem se što je BESA proglašena najboljom serijom u Srbiji po ocenama stručnog žirija. Imali smo odličnu reakciju publike nakon emitovanja na Superstar kanalu, a ove nedelje je počelo emitovanje i na Prvoj TV, pa se nadam da ćemo tek osvojiti širu publiku. Ova serija je rezultat ozbiljnog timskog rada koji je trajao pune 3 godine. Dok ove jeseni kreće emitovanje u zemljama regiona, u Bejrutu počinje snimanje verzije na arapskom jeziku. Ovo je prva naša serija koja je prodata kao format, i nadam se da smo otvorili jedno novo poglavlje i za ostale projekte sa Balkana. Zanimljivo je da smo paralelno sa Besom, koja je jedna od najskupljih serija do sada snimljenih u regionu, napravili seriju Žmurke, koja je bila jedna od najjeftinijih po svojim budžetskim okvirima. Ali, Žmurke su jak autorski pečat jednog velikog i divnog reditelja Miše Radivojevića, koji se zaista potrudio da uprkos raznim ograničenjima kreira nešto jedinstveno. Među ostalim dramskim serijama koje su prikazane kao deo programske ponude u protekloj godini, Žmurke su bile pravi umetnički eksperiment. Ohrabrujuće je da ovakvi projekti i dalje imaju svoju publiku. Serija Pogrešan čovek je najbolji pokazatelj da je model koprodukcije budućnost na ovim prostorima i kod “daily” sadržaja„, rekla je Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće Adrenalin koja je na ovogodišnjem Fedisu imala najveći broj nominovanih projekata u različitim kategorijama.

Festival domaćih igranih serija FEDIS jedina je manifestacija koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i na taj način promoviše kreativne i produkcione kapacitete ovih prostora.

Igor Šunter, direktor fotografije

Nemanja Mosurović, kompozitor

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Žiri presudio: Serija "Besa" najbolja!

Izvor: B92, 03.Okt.2019

Na 9. međunarodnom Festivalu domaćih igranih serija FEDIS nagradama Zlatna antena nagrađene su čak dve serije Prve televizije „Besa" i „Pogrešan čovek"...Serija "Besa" u koprodukciji Prve, Adrenalina i Red planet pictures osvojila je Zlatnu antenu za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.