Najbolja TV serija Besa, najgledanija Koreni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja TV serija "Besa", najgledanija "Koreni"

Na sinoć završenom 9. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS dodeljene su nagrade Zlatna antena u 14 kategorija.

Nagrada Zlatna antena za najbolju TV seriju u 2018/19 dodeljena je ostvarenju Besa, a najgledanija je serije Koreni. Najbolju glavnu mušku ulogu odigrao je Žarko Laušević u TV seriji Koreni, a Zlatna antena za najbolju glavnu žensku ulogu otišla je u ruke Jovani Stoiljković (Jutro će promeniti sve). Najboljom muškom epizodnom rolom proglašena je gluma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Igora Đorđevića u seriji Državni službenik, a najboljom ženskom rola Vesne Trivalić u seriji Žigosani u reketu. Glumačko otkriće godine je Ivan Vujić iz serije Kralj Petar Prvi.

Najjbolji reditelj je Miloš Radivojević (Žmurke), scenarista Đorđe Milosavljević(Koreni), direktor fotografije Igor Šunter (Besa), kostimograf Boris Čakširan (Koreni i Kralj Petar Prvi) i kompozitor Nemanja Mosurović (Besa).

Najpopularnija TV serija iz regiona prikazana u Srbiji je Pogrešan čov(j)ek, a nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji dodeljena je Zdravku Šotri.

Festival FEDIS je jedini festival TV serija u jugoistočnoj Evropi i održava se u Domu omladine Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Serija Besa nagrađena za najbolju seriju na FEDIS-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Okt.2019

Serija „Besa” u produkciji Adrenalina i Red planet pictures osvojila je Zlatnu antenu za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku, kompozitora Nemanje Mosurovića i najbolju fotografiju, direktora fotografije Igora Šuntera. Serija „Žmurke“, autorski projekat legendarnog reditelja Miloša Miše...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.