ROBERT ČOBAN, Color Press Group: „Važnost PR-a je danas možda čak i veća nego ikada ranije“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Apr.2022, 12:52

ROBERT ČOBAN, Color Press Group: „Važnost PR-a je danas možda čak i veća nego ikada ranije“

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji, koja će ove godine biti održana od 1. do 4. juna u Termama „Olimia“ u Sloveniji, razgovarali smo sa istaknutim predavačima koji će govoriti u okviru ovog renomiranog konferencijskog događaja posvećenog PR struci i komunikaciji sa javnostima, u organizaciji Apriori World, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala Robertu Čobanu, Predsedniku Color Press Group (CPG)…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << izdanja Advertiser Serbia

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoje PRO PR Conference

– S obzirom da naša kompanija Color Press Group ove godine slavi 30 godina postojanja, govoriću o tome kako je bilo raditi u medijskoj i komunikacijskoj industriji od 1992 do danas – tokom ratova na Balkanu 90-ih godina, hiperinflacije, NATO bombardovanja, ubistva Premijera Republike Srbije, globalne ekonomske krize, izmenjenih uslova konzumacije medijskih sadržaja (pojava pametnih telefona), pandemije korona virusa, i konačno, novog rata u Evropi (ruska agresija na Ukrajinu)

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni probleme sa kojima se PR susreće?

– Važnost PR-a je danas možda čak i veća nego ikada ranije, jer poruke trenutno dopiru do ogromnog broja korisnika putem društvenih mreža. Najbolji primer za to je način na koji predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski upravlja svojim PR-om u ratu sa Rusijom. Ovo važi i za politiku i za ekonomiju.

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

– Jedna od njih je stalno učienje jer ono što ste naučili na fakultetu uglavnom nije dovoljno da biste bili uspešni u svom poslu. Tu je i spremnost da se pridržavate slogana „Promeni se ili umri“ jer se jednostavno morate svakodnevno prilagođavati novim uslovima koji nas često iznenađuju. Konačno, kombinacija „Starog Sveta“ i „Novog Sveta“, što znači kombinovanje vrednosti i znanja „Starog Sveta“ i tehnoloških mogućnosti „Novog Sveta“. Takođe, potrebno je da kombinujete globalno znanje i iskustvo koje vam omogućavaju licence (u medijima ili PR) sa lokalnim iskustvima i posebnosima.

Uputite poziv potencijalnim polaznicima da posete ovogodišnju PRO PR Conference

– Mislim da bi, pored profesionalaca iz PR agencija i PR-ova iz velikih kompanija i državnih institucija, bilo dobro pozvati što više ljudi koji uspešno sprovode svoj lični PR, kako na društvenim, tako i na tradicionalnim medijima.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.