A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jun.2023, 10:10

A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge

Kao kompanija koja je posvećena razvoju i implementaciji tehnologija najnovije generacije, A1 Srbija ulazi u program izgradnje lokalne vlastite optičke mreže u FTTH (Fiber to the Home) arhitekturi. Pripremni radovi na terenu, kao i akvizicija i pribavljanje potrebnih saglasnosti stanovništva počinju tokom leta, pretežno u Beogradu. Prvim korisnicima fiksni servisi i usluge kroz ovu dodatnu opciju biće dostupni u 2024.

Od dolaska A1 brenda na domaće tržište, kompanija sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << pojačana ulaganja u kvalitet i razvoj infrastrukture. Pored izgrađenih preko 300km sopstvene optičke mreže, A1 Srbija je nedavno postao vlasnik preko 850 km telekomunikacionih cevi za polaganje optičkog kabla, zahvaljujući ugovoru sa kompanijom Conexio. Na ovaj način, A1 ima značajnu optičku infrastrukturu za povezivanje sopstvenih elemenata mreže, za međunarodno povezivanje sa ostalim članicama A1 Grupe, kao i sa drugim operatorima.

Optičke i mobilne mreže nove generacije, poput 5G za koji je A1 Srbija potpuno spreman i željno očekuje aukciju, treba da podrže mnoge savremene trendove koji su tu ili dolaze velikom brzinom, ali i rastuće potrebe naših korisnika i tržišta. Sve su intenzivniji digitalizacija i automatizacija, razvijaju se novi internet servisi i usluge zahvaljujući povezivanju uređaja. Očekuje se sve veće integrisanje ovih mreža što otvara mogućnosti za nove načine pružanja usluga, nove aplikacije i partnerstva” – poručuju iz A1 Srbija.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.