Značaj presude Mladiću za Balkan

Izvor: VOA, 09.Jun.2021, 00:39

Značaj presude Mladiću za Balkan

Šta pravosnažna presuda Ratku Mladiću znači za Balkan? Pitanje je na koje smo potražili odgovor pošto je bivši komandant Vojske Republike Srpske pravosnažno osuđen na doživotnu robiju. Za Selmu Jahić, mladu ženu, koja je kao devojčica bila očevidac Mladićevog preuzimanja zaštićene zone UN, ta sudska odluka znači još jednu potvrdu da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima i da ta činjenica više ne bi trebalo da se negira.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Analiza: U interesu Srbije i Srba u Bosni da se distanciraju od zločina

Izvor: VOA, 09.Jun.2021

“Presuda Ratku Mladiću važna je da ponovo potvrdi ono što se dogodilo u Srebrenici. Važna je i za budućnost, kao i za to da u cijelom svijetu prestane negiranje da se u Srebrenici dogodio genocid”, komentar je Selme Jahić dat Glasu Amerike povodom pravosnažne presude kojom je bivši komandant...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.