Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se znatno pogoršava

Izvor: KMnovine.com, 13.Jun.2020, 19:49

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se znatno pogoršava

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se pogoršava, što izaziva veliku zabrinutost, a medicinski izveštaji i dalje se kriju, rekao je za medije njegov sin Darko Mladić.


   

   

Lekarski tim Ratka Mladića smatra da je uzrok pogoršanja stanja unutrašnje krvarenje, a njegova odbrana uputila je zahtev da Mladić hitno bude prebačen u bolnicu u Hagu, kako bi se preduzelo adekvatno lečenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />
Obavešten je i Međunarodni Crveni krst, a Darko Mladić odgovor očekuje tokom sledeće nedelje.

"Sad je cijeli predmet i pred predsjednikom Mehanizma i pred Žalbenim većem i pred Međunarodnim Crvenim krstom koji je nadležan da kontroliše njihov rad po pitanju zdravlja optuženih. U suštini, od bilo kojih od tih tri instanci mi se nadamo da ćemo dobiti odgovor, a nadamo se od svih. Osim toga obavijestili smo i Vladu Srbije i Vladu Republike Srpske o stanju i oni su u toku i pokušavaju da nam pomognu u cijeloj toj stvari kako bi prosto što prije generala prebacili u bolnicu", rekao je Darko Mladić, prenosi RTRS.





Na sednici Saveta bezbednosti pre pet dana razmatran je redovni šestomesečni Izveštaj o radu Mehanizma za međunarodne krivične tribunale u Hagu, a pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović je tom prilikom ukazao da se od porodice Ratka Mladića kriju službeni izveštaji o njegovom zdravstvenom stanju.

Podsećajući da je Mladić bio podvrgnut operaciji u uslovima pandemije i pored preporuke holandskih vlasti da se ne vrše medicinski zahvati koji nisu hitni, Backović je naveo da se ne poštuje odluka Žalbenog veća da se informacije o zdravstvenom stanju Mladića dostavljaju njegovom medicinskom timu jednom nedeljno i da za takvo ponašanje nema nikakvih sankcija.



PROČITAJTE JOŠ:
Stevo Mrđen: Srbijo, vrati se - KM NovineJoš mi nije jasno kako je Rusima važnije pitanje general Ratko Mladić nego Srbima, odnosno ima li Srbima još išta važno? Tim Odbrane i porodice Ratka Mladića, organizovali su 24. maja konferenciju za medije povodom odbijanja zahteva za privremeno puštanje na slobodu generala Ratka Mladića iz Haškog Tribunala.


PROČITAJTE JOŠ: 
Poslednji heroj Otpora Novom svetskom poretku - KM NovinePoslednji heroj Otpora Novom svetskom poretku U apsolutno nezakonitoj sudskoj instanci poznatoj kao Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju (MTBJ), 22. novembra će biti izrečena presuda srpskom generalu Ratku Mladiću. Reći da je sadržaj presude unapred poznat, ne znači ništa.


PROČITAJTE JOŠ:
SRPSKI NAVIJAČI U AKCIJI: Protest „Pravoslavne armije" ispred TV Prve zbog uvreda Ratka Mladića - KM Novineutorak, 03. februar 2015. | KM novine Članovi srbske navijačke grupe „Pravoslavna armija" kao reakciju na prikazivanje dokumentarnog filma „Pad Ratka Mladića", koji srpske junake prikazuje u negativnom svetlu, okačili su ispred zgrade „TV Prve" transparent na kome se poziva na pad „Prve Turske televizije" prenosi Srbin.info.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.