Zabranio je da diramo oružje

Izvor: B92, 05.Apr.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabranio je da diramo oružje"

Beograd -- Bosiljka Mladić potvrdila je na suđenju da oružje i municija, koji su pronađeni u njenom stanu, pripadaju njenom suprugu i haškom beguncu Ratku Mladiću.

Iznoseći odbranu pred Prvim osnovnim sudom, ona je rekla da je suprug njoj i deci zabranio da prilaze ormanu u kome je bilo oružje, a nalazio se u spavaćoj sobi.

"Ništa nije dirano, ni pipnuto. Tu je bilo jako puno prašine", navela je Bosiljka Mladić, koja je optužena za nezakonito držanje oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i municije.

Ona je istakla da je njen suprug napustio kuću 2001. kada je uhapšen nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, navodeći da je pre toga doživeo tri moždana udara i da je morao da se leči.

Prema njenim rečima, postupak da se Ratko Mladić proglasi mrtvim pokrenula je jer smatra da on nije živ.

"Da je živ, našao bi načina da nam se javi", kazala je Mladićeva supruga.

Ona se požalila sudu da je tokom četiri pretresa kuće preživela veliko maltretiranje i da joj je prilikom poslednjeg pretresa, policajac uperio pušku u grudi.

Bosiljka Mladić i Dragan Todorović (Beta)

"Prate me već pet godina, kada vodim unuku u vrtić, kada idem u posetu rođacima u Makedoniju, kada uđem u bazen u banji i oni uđu za mnom", ispričala je Mladićeva supruga.

Njen sin, Darko Mladić, odbio je da svedoči, pozvavši se na svoje pravo da kao bliski srodnik ne svedoči u postupku protiv majke.

Suđenju su prisustvovali pored mnogobrojnih prijatelja i poslanici Srpske radikalne stranke Dragan Todorović, Nataša Jovanović, Božidar Delić, oslobođeni "Mladićev jatak" Ratko Vučetić i novinarka Ljiljana Bulatović.

Radikali su u sud došli sa transparentima na kojima je pisalo "Stop tiraniji nad Ratkom Mladićem" i "Generale izdrži".

"Možemo da počinimo nešto i da li za to treba da odgovaramo ili ne - to treba da odluči zakon, ali članovi naše porodice apsolutno moraju biti izvan toga. Ne sme se sprovoditi teror nad članovima porodice, a ovo što rade, ovo je teror, ovo je zločin, za ovo neko mora da odgovara", kaže Dragan Todorović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

Suđenje će biti nastavljeno 13. jula.

Mladićeva supruga je optužena za nedozvoljeno držanje tri pistolja i puške, kao i za nezakonito držanje još 60 puščanih metaka i 26 patrona za lovačku pušku.

Za krivično delo nedozvoljenog držanja oružja, prema Krivičnom zakoniku Srbije, zaprećena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Oružje je pronađeno 4. decembra 2008. godine u ormanu njenog supruga tokom trećeg pretresa njihove kuće na Banovom Brdu u Beogradu.

Policija i službe bezbednosti pronašle su tada jednu lovačku pušku, automat "hekler i koh" i četiri pištolja "zastava" sa više desetina metaka.

Bosiljka Mladić je početkom juna privođena na saslušanje u sud, posle čega je tužilaštvo protiv nje podiglo optužnicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bosiljka Mladić potvrdila da oružje pripada njenom suprugu

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Apr.2011

Bosiljka Mladić potvrdila je danas na suđenju u Beogradu da oružje i municija, koji su pronađeni u njenom stanu na Banovom Brdu, pripadaju njenom suprugu i haškom beguncu Ratku Mladiću. Iznoseći odbranu pred Prvim osnovnim sudom, Bosiljka Mladić je rekla da je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Bosiljka Mladić: Oružje je od pokojnog muža

Izvor: Mondo, 05.Apr.2011

Supruga odbeglog generala Ratka Mladića rekla je da na suđenju da oružje i municija koji su pronađeni u njenom stanu pripadaju suprugu, za koga je uverena da nije živ.

Nastavak na Mondo...

Nastavljeno suđenje supruzi Ratka Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2011

BEOGRAD -..Bosiljka Mladić potvrdila je danas na suđenju u Beogradu da oružje i municija, koji su pronađeni u njenom stanu na Banovom Brdu, pripadaju njenom suprugu i haškom beguncu Ratku Mladiću...Iznoseći odbranu pred Prvim osnovnim sudom, Bosiljka Mladić je rekla da je suprug njoj i deci zabranio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bosiljka Mladić: Moj muž je mrtav

Izvor: TvojPortal.com, 05.Apr.2011

Utorak, 5.4.2011...BEOGRAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Supruga haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka Mladić izjavila je u utorak da je njen suprug najverovatnije mrtav, jer bi u suprotnom "našao način da se javi porodici".. . . "On (Ratko Mladić) je imao tri moždana udara. To nije smelo...

Nastavak na TvojPortal.com...

Suđenje Mladićevoj supruzi:Moj muž je mrtav

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2011

Supruga haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka Mladić izjavila je danas da je njen suprug najverovatnije mrtav, jer bi u suprotnom "našao način da se javi porodici". "On (Ratko Mladić) je imao tri moždana udara. To nije smjelo da se kaže i bila mu je potrebna velika njega. Da je živ, našao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bosiljka Mladić: Ratko verovatno mrtav

Izvor: RTS, 05.Apr.2011

Moj muž je najverovatnije mrtav, jer bi u suprotnom našao način da se javi porodici, izjavila je supruga Ratka Mladića, na suđenju zbog nedozvoljenog držanja oružja. Nismo u kontaktu već deset godina, rekla je Bosiljka Mladić. ..Na suđenju zbog nedozvoljenog držanja oružja, pred Prvim osnovnim...

Nastavak na RTS...

Supruga Ratka Mladića uvjerena da on nije živ

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2011

Supruga generala Ratka Mladića, Bosiljka izjavila je na današnjem suđenju u Beogradu da oružje i municija koji su pronađeni u njenom stanu pripadaju suprugu, za koga je uvjerena da nije živ, jer bi u suprotnom našao način da se javi porodici.

Nastavak na Cafe.ba...

Bosiljka Mladić: Ratko je najverovatnije mrtav

Izvor: Glas javnosti, 06.Apr.2011, 07:01

BEOGRAD - Supruga haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka Mladić izjavila je danas da je njen suprug najverovatnije mrtav, jer bi u suproptnom "našao način da se javi porodici"..."On (Ratko Mladić) je imao tri moždana udara. To nije smelo da se kaže i bila mu je potrebna velika nega. Da je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.