Vlada Srbije dala garancije za generala Ratka Mladića

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije dala garancije za generala Ratka Mladića

Vlada Srbije dala je danas garancije za puštanje generala Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala na lečenje u Srbiju, rekao je advokat Saša Lukić.

On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije.

"U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da general bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog veća, a u vreme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog veća kako bi se general u svako vreme mogao po nalogu veća pojaviti pred Tribunalom", rekao je Lukić.

On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtevu sudskom veću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbedi mišljenje lekara koji će pregledati generala.

Lukić je ocenio da bi krajem oktobra lekari trebalo da posete generala Mladića u Hagu, gde će ga pregledati i upoznati se o lekarskoj dokumentaciji, te ukazao da termin zavisi od toga koliko će brzo uprava pritvorske jedinice u Hagu obezbediti dozvolu i uslove za rad lekarskom timu.

On je istakao da će, nakon dobijenog lekarskog mišljenja, hitno biti upućen zahtev za puštanje generala na privremenu slobodu radi lečenja, jer "zdravstveno stanje generala Mladića ne trpi bilo kakva odgađanja".

"Čim lekari budu pregledali generala Mladića i napisali izveštaj o zdravstvenom stanju, imaćemo kompletiranu dokumentaciju i zahtev za puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji biće promptno predat", rekao je Lukić.

Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Beograd garantovao za Mladića

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2017

Branilac haškog optuženika potvrdio da je Vlada Srbije dala garancije za Ratka Mladića, kako bi se on mogao iz pritvora u Sheveningenu prebaciti na bolničko lečenje u Beograd VLADA Srbije dala je garancije za Ratka Mladića, kako bi se on mogao iz pritvora u Sheveningenu prebaciti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.