Vlada RS izdvaja novac za odbranu Mladića

Izvor: Beta, 01.Jun.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS izdvaja novac za odbranu Mladića

BANJALUKA, 1. juna 2011. (Beta) - Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar DŽombić izjavio je u sredu da će Vlada RS izdvojiti finansijska sredstva za odbranu haškog optuženika Ratka Mladića.

DŽombić je novinarima rekao da će ovakvu odluku sutra predložiti Vladi RS, dodajući da očekuje da će ona biti i usvojena.

Prema njegovim rečima, već je pokrenuta procedura dodele pomoći Fondaciji koja će pružati pravnu pomoć osobama koje je Haški tribunal optužio za ratne zločine.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Djokić u sredu je takodje najavio da će Vlada RS finansijski pomoći odbranu osoba optuženih pred Haškim tribunalom, uključujući i Ratka Mladića.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.