Izvor: B92, 29.Maj.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Hadžić prioritet

Pariz -- Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da je potraga za jedinim preostalim haškim beguncem Goranom Hadžićem sada prioritet vlasti.

Vekarić kaže da se neće menjati akcioni tim za potragu, koji je pronašao i Ratka Mladića.

"Naš prioritet je sada postala potraga za Goranom Hadžićem, jedinim preostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << beguncem. Akcioni tim koji je pronašao Mladića ostaće isti i nećemo prestati potragu sve dok Hadžić ne bude pronađen, uhapšen i poslat u Hag", rekao je Vekarić.

Haški tribunal optužio je Hadžića 2004. godine za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Hadžić je optužen da je kao predsednik Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, i kasnije kao predsednik Republike Srpske Krajine, učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu tokom oružanih sukoba u Hrvatskoj od 1991. do 1993.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.