Tribunal odbio Mladićev zahtev

Izvor: RTS, 10.Sep.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal odbio Mladićev zahtev

Odbijen zahtev bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji je uputio Haškom tribunalu za ponovno otvaranje procesa zbog novih dokaza, saopšteno iz tog suda. Kao razlog navedeno je da dokazi nisu na vreme dostavljeni.

Ratko Mladić je ukazao na značaj otkrića masovne grobnice "Tomašica" i identifikacije tela osoba poginulih tokom rata u BiH, prenosi Tanjug.

Međutim, iz Haškog tribunala se navodi da odbijaju ponovno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvaranje procesa, jer dokazi nisu na vreme dostavljeni i da ukoliko tokom dokaznog postupka Tužilaštvo sazna za dodatne dokaze, moraju se istražiti bez odlaganja.

Tribunal podseća i da Radovan Karadžić na sličan način, podneskom, tražio obnavaljanje postupka.

U BiH su ekshumirani posmrtni ostaci 435 ljudi u masovnoj grobnici u selu Tomašica, nedaleko od Prijedora.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.