Traži se saslušanje Mladića o zločinima muslimanskih snaga nad Srbima

Izvor: S media, 04.Jun.2011, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se saslušanje Mladića o zločinima muslimanskih snaga nad Srbima

Tužilaštvo za ratne zločine traži dozvolu od Sekretarijata Haškog tribunala da sasluša Ratka Mladića o zločinima koje su muslimanske snage pod krontrolom Nasera Orića počinile nad Srbima. Ti događaji nisu obuhvaćeni optužnicom koju je Tribunal u Hagu podigao protiv Nasera Orića.

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije tražiće od Tribunala u Hagu dozvolu da sasluša haškog optuženika Ratka Mladića o zločinima nad Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koje su počinile snage pod komandom Nasera Orića.

Mladić u Hagu: Želim da živim i da doživim slobodu! (VIDEO, FOTO)

Prve haške fotografije Ratka Mladića (FOTO)

Tadić: Dokazali smo da mislimo ozbiljno

"Tužilaštvo za ratne zločine tražiće dozvolu od Sekretarijata Haškog tribunala da sasluša Ratka Mladića o zločinima koje su muslimanske snage pod krontrolom Nasera Orića počinile nad srpskim civilima i zarobljenicima u Istočnoj Bosni u periodu od aprila 1992. do juna 1995. godine" najavilo je Tužilaštvo.

Događaji koje Tužilaštvo za ratne zločine istražuje nisu obuhvaćeni optužnicom koju je Tribunal u Hagu podigao protiv Nasera Orića, a radi se o lokacijama, događaji na potezu od Zvornika do Skelana, uključujući okolinu Srebrenice, zatim u mestima Fakovići, Hajvaz, Zalazje, Ilino brdo, Crni vrh, Šekovići, Bratunac, Kravica, Kragljivade, Konjević polje, Glogovo polje i drugim, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo podseća da je Haški tribunal 3. jula 2008. godine pravnosnažno oslobodio krivice ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića za zločine nad Srbima u tom gradu 1992. i 1993. godine.

Apelaciono veće Tribunala time je preinačilo prvostepenu presudu, izrečenu u leto 2006, kojom je Orić bio proglašen krivim i osuđen na dve godine zatvora što nije sprečio zločine nad Srbima, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.