TADIĆ: U TOKU ISTRAGA O SKRIVANJU MLADIĆA

Izvor: Kurir, 01.Jun.2011, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: U TOKU ISTRAGA O SKRIVANJU MLADIĆA

NIŠ - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak u Nišu da je u toku istraga da li je neko bio umešan u zaštitu haškog optuženika Ratka Mladića i da će nadležne institucije, kada je završe, izaći pred javnost.

Predsednik Srbije je kazao i da je Mladić uhapšen čim je dobijena informacija o njegovom prebivalištu.

" To kažem pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću", naglasio je Tadić.

Povodom medijskih špekulacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je vlast znala gde se nalazi Mladić, a da ga nije ranije hapsila, predsednik Srbije je rekao da one nemaju nikakvog smisla, jer bi se po toj logici moglo postaviti pitanje zašto nije uhapšen kada je dolazio Zoze Manuel Barozo ili Serž Bramaerc ili Hilari Klinton, kako bi vlast stekla političke poene tim hapšenjem.

Tadić je rekao da su mnoge Vlade u poslednjih 16 godine bile optuživane da su samo verbalno sarađivale sa Hagom, a da je ova Vlada Srbije od početka radila punom parom i dodao da je Mladić uhapšen onog trenutka kada je dobijena informacija o njegovom prebivalištu.

Predsednik Srbije je dodao da će Srbija nastaviti da traga za Goranom Hadžićem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.