Sudsko veće za Mladića

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudsko veće za Mladića

Predsednik sudskog veća koje će voditi proces protiv Ratka Mladića biće Nemac Kristof Flige, a u veću će biti još Alfons Ori i Bakone Moloto, odlučio je vršilac dužnosti Haškog suda Mehmet Gunej.

Flige je član Haškog suda od 2008. godine, a na tu funkciju je došao sa mesta državnog sekretara u Ministarstvu pravosuđa Nemačke. Pre toga je bio javni tužilac u Berlinu.

Flige je do jeseni 2009. godine bio predsednik sudskog veća u procesu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Radovana Karadžića, a ostao je zapamćen po izjavi da termin genocid nije odgovarajući za zločin u

Srebrnici i da bi umesto njega više odgovarala formulacija masovno ubistvo.

Član veća koje sudi Karadžiću je i Bakone Moloto iz Južne Afrike, koji je u Haškom sudu od 2005. godine. Pre toga je bio član Visokog suda u Južnoj Africi.

Holanđanin Ori je predsedavao većem koje je izreklo prvostepene presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. U Haškom sudu je od 2001. godine, a pre toga je bio sudija Vrhovnog suda Holandije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.