Sin Ratka Mladića za RTS: Čuo sam se sa ocem, zvučao je dobro

Izvor: RTS, 11.Feb.2020, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Ratka Mladića za RTS: Čuo sam se sa ocem, zvučao je dobro

Pojedini mediji u Srbiji i regionu preneli su vest da je general Ratko Mladić preminuo u Hagu. Izvori Radio-televizije Srbije demantovali su ovu informaciju, kao i sin Ratka Mladića, Darko Mladić, i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Darko Mladić je u izjavi za Radio Beograd rekao da se sa ocem čuo pre oko 45 minuta, te da je Ratko Mladić, kaže, zvučao normalno.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovom trenutku advokat je u poseti kod njega, niko nas iz Tribunala nije zvao da bi nam saopštio bilo kakvu vest. U ovom trenutku ovo tretiramo kao lažnu vest. U međuvremenu ne znam da li se nešto desilo, valjda bi nas prvo zvali. On jeste bolestan, stanje mu se zakomplikovalo ali nije zvučao ništa lošije nego inače. Eto, to je ono čime raspolažemo u ovom trenutku", istakao je Darko Mladić za RTS.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za Tanjug da ga je upravnik pritvorske jedinice u Sheveningenu obavestio da je vest o smrti Ratka Mladića lažna.
Takođe, i portparol Tribunala rekao je dopisniku Radio-televizije Srbije u Briselu da informacija o smrti Mladića nije tačna.
Vest o smrti Ratka Mladića pojavila se na lažnom Tviter profilu pod imenom Bisere Turković, ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Informaciju su preneli pojedini mediji u Srbiji i BiH, dok je sarajevski Avaz naveo da proveravaju verodostojnost naloga Bisere Turković.
Kasnije se ispostavilo da je lažni nalog kreirao italijanski novinar Tomaso Debenedeti, koji je odranije poznat javnosti po tome da plasira neproverene i lažne informacije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.