SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 14.Jun.2011, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

* 40 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće s bugarskim i američki snagama u zajedničkoj vojnoj vežbi u Bugarskoj * Dragan Šutanovac Vojska nije krila Mladića BEOGRAD - Vojna istraga pokazala je da Vojska Srbije i VBA nisu skrivale haškog

* 40 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće s bugarskim i američki snagama u zajedničkoj vojnoj vežbi u Bugarskoj

* Dragan Šutanovac

Vojska nije krila Mladića

BEOGRAD - Vojna istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokazala je da Vojska Srbije i VBA nisu skrivale haškog optuženika Ratka Mladića, izjavio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

- Konačna istraga o vezama između Mladića i tadašnje VJ uskoro će biti završena i imaćemo konačan stav agencije o tome kako je penzionisan, gde se krio i s kim je bio u kontaktu vezano za Vojsku Republike Srbije - rekao je Šutanovac.

* Nebojša Ranđelović

Agonija se nastavlja

NIŠ - Potpredsednik LDP i poslanik Nebojša Ranđelović ocenio je da je predlog URS za izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave „samo produžavanje agonije egzistiranja G17 na političkoj sceni“.

- Predlog URS je poslednji pokušaj Dinkića da se po svaku cenu održi u sistemu vršenja vlasti - rekao je Ranđelović.

* Vuk Jeremić

Novi uslovi greška

BRATISLAVA - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da bi bila velika greška u ovom trenutku uslovljavati dalje korake Srbije ka članstvu u EU pritiscima vezanim za dijalog s Prištinom.

- Srbija ne može pristajati na ustupke u procesu dijaloga koji bi kršili ustavnu poziciju naše države - rekao je Jeremić.

* Počeo upis odraslih u škole

BEOGRAD - Kandidati za upis u srednje škole stariji od 17 godina mogu ponovo da se uključe u obrazovni sistem i nastave školovanje kao vanredni učenici. Oni imaju rok do 15. juna da se prijave nadležnoj školskoj upravi, saopštili su iz Ministarstva prosvete. Kandidati polažu završni ispit 23. i 24. juna.

* Ukida se zabrana izvoza pšenice

BEOGRAD - Uredba o zabrani izvoza pšenice iz Srbije neće biti produžena, a postojeća uredba koja je na snazi od polovine marta prestaće da važi 16. juna, izjavio je ministar poljoprivrede Dušan Petrović. On je kazao da je u proceduri još jedan propis koji treba da uredi režim izvoza pšenice i da su trenutne količine ove žitarice zadovoljavajuće.

* Policija prekinula štrajk

BEOGRAD - Pripadnici Policijskog sindikata Srbije postigli su dogovor s rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova o prekidu štrajka koji je započeo juče u šest sati. Ministar Ivica Dačić i predsednik PS Veljko Mijailović saopštili su da su ispunjeni uslovi za prekid obustave rada.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.