Radikali najavljuju miran protest

Izvor: RTS, 29.Maj.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali najavljuju miran protest

Srpska radikalna stranka organizuje večeras miting u Beogradu zbog hapšenja Ratka Mladića. Radikali poručuju da ne očekuje incidente. O bezbednosti skupa, osim policije, brinuće i obezbeđenje stranke.

Miting zbog hapšenja Ratka Mladića u 19 časova u Beogradu organizuje Srpska radikalna stranka koja poručuje da ne očekuje incidente.

Uoči mitinga, potpredsednik SRS-a Zoran Krasić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da nije planirana protestna šetnja i najavio da će na skupu govoriti najviši predstavnici SRS-a i gosti.

"SRS ne priziva nemire jer toj stranci nisu politički protivnici izlozi i kontejneri nego SAD, Velika Britanija, NATO i EU", rekao je Krasić.

Potpredsednik SRS-a ocenio je da, posle izručenja Mladića Hagu, Srbiji neće biti bolje, jer predstoje novi uslovi, i kritikovao vlast zbog takvog poteza, navodeći da "samo ispunjava haške i briselske naloge".

"Saradnja sa Hagom je samoubilačka i večerašnji miting biće skup protiv takve politike koju želimo da osudimo", rekao je Krasić i pozvao građane da u što većem broju dođu na skup.

Policija je preduzela sve neophodne mere kako bi večerašnje okupljanje Srpske radikalne stranke proteklo u miru i bez incidenata, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je rekao da su povodom najavljenog mitinga radikala predsetavnici policije razgovarali sa organizatorima skupa i da je tom prilikom potvrđeno da će i sami organizatori učiniti sve da skup protekne mirno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.