RATKOV DVOJNIK: SAD VIŠE NE MORAM DA SE KRIJEM!

Izvor: Kurir, 28.Maj.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATKOV DVOJNIK: SAD VIŠE NE MORAM DA SE KRIJEM!

BEOGRAD - Od juče slobodno može da čeka autobus. I da radi elektriku u kući. Aleksandar Isailović (59) iz Ripnja, jedini čovek u Srbiji koga je BIA hapsila misleći da je Ratko Mladić, napokon može da odahne. Više ga niko ne juri! Više ne mora da zazire od prolaznika. Sad kad je Mladić uhapšen, Isailoviću su osećanja, kaže, podeljena...

BEOGRAD - Od juče slobodno može da čeka autobus. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << I da radi elektriku u kući.

Aleksandar Isailović (59) iz Ripnja, jedini čovek u Srbiji koga je BIA hapsila misleći da je Ratko Mladić, napokon može da odahne. Više ga niko ne juri! Više ne mora da zazire od prolaznika. Sad kad je Mladić uhapšen, Isailoviću su osećanja, kaže, podeljena...

- Evo, i skoro tri godine posle hapšenja, ja i dalje od straha bežim od nepoznatih ljudi. Stres koji sam preživeo samo zato što ličim na generala ne mogu vam rečima opisati. Nadam se da ću od danas nastaviti normalno da živim - kaže Aleksandar, a onda se odmah osvrće:

- Pa ipak, ne mogu da kažem da mi je drago što su ga uhapsili. On je srpski general - kaže Isailović, koga meštani Ripnja, gde god da ga sretnu zovu "generale" ili "Mladiću".

Po njegovim rečima, zbog ogromne sličnosti s generalom i medijske pažnje mnogo puta je morao da, ni kriv ni dužan, beži od kuće, ali juče je rado pozirao našem fotoreporteru, i to u maskirnoj košulji. Na njegovom licu bilo je vidljivo zadovoljstvo što baš on liči na jednog od najpoznatijih Srba na svetu.

- Nadam se da je sada gotovo, skoro tri godine nisam imao miran san. Od stresa sam dobio šećer i hronično povišen pritisak, pijem nekoliko vrsta tableta. Nije lako kad primetite nepoznate ljude koji vas u stopu prate - ispričao nam je Isailović i nastavio da se bavi električarskim poslom u svom domu.

Podsetimo, Aleksandra Isailovića BIA je uhapsila 5. septembra 2008. godine na Banjici, dok je čekao gradski prevoz. U pritvoru je proveo 48 sati, radi provere.

- Iskreno, primetio sam ja da su me neki ljudi pratili mesecima... - kaže.

A ove su „Mladiće“ hvatali po svetu

Pored Aleksandra Isailovića, bilo je još Mladićevih dvojnika. Neki su privođeni, neki nisu:

- Bogdan Cvetić zvani Pufta, mesar iz Ripnja. Uprkos neverovatnoj fizičkoj sličnosti, nikada nije privođen.

- Fredi Degref (67), slikar, privođen u dva navrata i proveravan jer liči na Mladića. Poslednji put priveden septembra 2010. u Limburgu, u Belgiji.

- Avdo Saračević (62), posle raznih provera pušten uz opasku: "Samo vam kokarda fali i isti Mladić!" Privođen novembra 2010. u Beču.
Pogledaj vesti o: BIA,   Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte: Mladićevi dvojnici mogu da odahnu

Izvor: Blic, 28.Maj.2011

BEOGRAD - Aleksandar Isailović iz Ripnja posle hapšenja Ratka Mladića konačno može da odahne i izađe iz kuće. Isailović je, zbog fizičke sličnosti s Mladićem, bio uhapšen pre dve godine. I nije jedini, bilo je još takvih slučajeva po svetu. ..U razgovoru za „Blic” Isailović...

Nastavak na Blic...

Ispovijest čovjeka koji liči na Mladića: Nisam izlazio iz kuće, uništili su mi život

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2011

BEOGRAD - Aleksandar Isailović iz Ripnja poslije hapšenja Ratka Mladića konačno može da odahne i izađe iz kuće. Isailović je, zbog fizičke sličnosti s Mladićem, bio uhapšen prije dve godine. I nije jedini, bilo je još takvih slučajeva po svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.