Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2023, 13:07

Protest studenta zbog studentkinja koje su veličale Ratka Mladića, Tužilaštvo BIH formiralo predmet

Nekoliko desetina studenata održalo je danas protestni skup u Sarajevu, tražeći da se dve studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu isključe sa studija, jer su 11. jula na Instagramu veličale osobe osuđene za ratne zločine i širile nacionalnu mržnu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv dve studentkinje zbog veličanja Ratka Mladića i četničkog vojvode Mitra Maksimovoća

Izvor: Danas, 13.Jul.2023

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv dve studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija u Sarajevu, pod optužbom da su na dan obeležavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici veličale osuđene ratne zločince i širile međunacionalnu mržnju.

Nastavak na Danas...

RTRS: U FBiH nastavljena hajka i pozivi na linč studentkinja iz Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2023, 09:44

Tužilaštvo BiH najavilo je da će formirati predmet protiv dve studentkinje iz Republike Srpske, Valentine Vujičić i Slađane Todić, zbog objava fotografija oficira Vojske Republike Srpske na društvenim mrežama, što je u Sarajevu okvalifikovano kao širenje nacionalne i verske mržnje. Studenti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.