Primedbe na lečenje Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primedbe na lečenje Mladića

Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične tribunale u Hagu danas će biti održana statusna konferencija povodom žalbi odbrane i tužilaštva u slučaju nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića čija će odbrana podneti podnesak u vezi sa njegovim zdravljem, primedbe na pretrage i lečenje.

Branilac generala Mladića, advokat Branko Lukić, rekao je Srni da statusna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferencija uvek ima istu agendu - da se proveri da li ima nekih nezavršenih poslova kako na strani tužilaštva, tako i na strani odbrane i da li je veće donelo neke odluke.

Naredna tačka je stanje u pritvorskoj jedinici i zdravlje klijenta, pa će to biti tema i današnje rasprave, rekao je Lukić.

On je najavio da će odbrana podneti podnesak u vezi sa zdravljem generala Mladića u kojem će izneti primedbe na pretrage i lečenje, koje se sprovodi pod kontrolom pritvorske jedinice.

Podnesak će biti podnesen nakon statusne konferencije, budući da je veštak odbrane, svetski priznati stručnjak za nuklearnu medicinu, dobio dodatno vreme da pripremi izveštaj.

Izlaganje žalbi i odbrane i tužilaštva na prvostepenu presudu, prema Lukićevim rečima, očekuje se u oktobru ove godine, do kada bi veće moglo da prouči predmet, pošto ima novih sudija kojima je potrebno vreme da se upoznaju sa njim.

"Nama je rečeno da će izlaganje žalbe biti verovatno na jesen. Očekujem da ćemo negde u oktobru da izlažemo žalbu i mi i tužilaštvo, a da će 2020. godine biti izrečena drugostepena presuda", rekao je Lukić.

Prvostepena presuda generalu Mladiću izrečena je pred Haškim tribunalom 22. novembra 2017. godine, kada je osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mladić: Zdravlje mi je sve lošije

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2019

HAG - Ja sam sve lošijeg zdravlja, rekao je danas Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, na statusnoj konferenciji pred Međunarodnim mehanizmom za krivične tribunale u Hagu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.