Prigovor Mladićeve odbrane na okončanje dokaznog postupka

Izvor: RTS, 18.Avg.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prigovor Mladićeve odbrane na okončanje dokaznog postupka

Odbrana Ratka Mladića uputila je prigovor Sudskom veću Haškog tribunala zbog okončanja njenog dokaznog postupka ukazujući da odbrana nije završila ispitivanje svih svedoka.
Sudsko veće je četiri puta ignorisalo zahteve i želju odbrane da pred sud izvede još trojicu svedoka, navodi se u saopštenju Tribunala i dodaje da nije iskoristila dodeljene sate za iznošenje dokaza.
Odbrana traži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razumno objašnjenje o okončanju dokaznog postupka i naglašava da ona nije završila iznošenje dokaza te da bi okončanje postupka odbrane u ovoj fazi predstavljalo grubo kršenje prava na fer suđenje.
Do kraja suđenja Mladiću ostaje da tužioci i branioci ulože završne podneske i održe završne reči.
Raspravno veće je odbrani i optužbi dalo rok do 25. avgusta da se izjasne koja bi kazna bila primerena, ako bi Mladić bio proglašen krivim.
Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, optužen je za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH, granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.