Presuda Ratku Mladiću 22. novembra

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Ratku Mladiću 22. novembra

Presudu će doneti sudsko veće na čelu sa sudijom Alfonsom Orijeom, a biće objavljena u sudinci 1 tog suda, sa početkom u 10 sati Sudsko veće Haškog tribunala izreći će 22. novembra prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću povodom optužbi za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine, najavljeno je danas iz Haga.Presudu će doneti sudsko veće na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa sudijom Alfonsom Orijeom, a biće objavljena u sudinci 1 tog suda, sa početkom u 10 sati.Reč je o prvostepenoj presudi, na koju će moći da se žale i haško tužilaštvo i Mladićeva odbrana.Pročitajte još: Tribunal skriva Mladićeve rezultate? Haško tužilaštvo je u završnoj reči krajem prošle godine zatražilo od sudskog veća da Mladića osudi na doživotni zatvor, uz obrazloženje da bi kraća kazna bila "uvreda za žrtve, žive i mrtve i uvreda za pravdu", dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.Optužnica Mladića tereti za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje i za zločine protiv čovečnosti.Pročitajte još: Naši lekari idu u Hag kod Mladića U dodatnih pet tacaka, Mladic je optužen i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca i za kršenje zakona i običaja rata.Sudenje generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću počelo je u maju 2012. godine, a okončano 15. decembra 2016. godine.Pročitajte još: Ministarka pravde: Vlada će dati garancije za Ratka Mladića Mladić je uhapšen maju 2011, nakon 12 godina skrivanja u okolini Lazarevca i izručen Hagu.Vlada Srbije nedavno je na zahtev njegovih branilaca i porodice dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, a odgovor Haga se i dalje čeka.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presuda Ratku Mladiću 22. novembra

Izvor: SandzakPress.net, 18.Okt.2017

Sudsko vijeće Haškog tribunala izreći će 22. novembra prvostepenu presudu bivšem generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću po optužnici za genocid i zločine protiv čovječnosti počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine, najavljeno je iz Haga. Presudu će donijeti sudsko...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.