Ovako je govorio Mladić

Izvor: S media, 26.Maj.2011, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je govorio Mladić

Tokom svoje bogate vojne karijere, general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić retko je davao izjave i intervjue. S media portal prenosi retke komentare koje je najtraženiji haški begunac dao za medije pre nego što će se odlučiti za život u ilegali.

General Vojske Republike Srpske Ratko Mladić tokom svoje bogate vojne karijere nije voleo da govori za medije. S media portal prenosi njegove najzanimljivije komentare koji su ostali zabeleženi u medijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << arhivima.

"Moja kuća je prva spaljena"

- Bilo bi ispravno reći za mene da imam rogove na glavi, da sam izvršio invaziju na Vijetnam, Kambodžu ili Foklandska Ostrva. Nisam išao u Zaliv, ni u Somaliju. Branio sam kuću. Zapravo, moja kuća je jedna od prvih koja je spaljena u maju 1992...

"Ne ponosim se izjavom da sam Jugosloven"

- U popisu 1960. naveo sam da sam Jugosloven. I ne ponosim se tom odlukom. Moje jedino opravdanje jeste da sam bio mlad.

Mladić na putu za Hag! (VIDEO, FOTO)

Tadić: Ponosan sam što smo uhapsili Mladića! (VIDEO)

General Ratko Mladić (VIDEO)

"Pazimo na majku otadžbinu"

- Našu vojsku i muku naroda nije adekvatno pratila država srpska - nijedna, ni politika srpska, diplomatija još manje. Nije iz prostog razloga što nismo imali jedinstven srpski nacionalni program, cilj, niti strategiju... Što nije tako bilo, tragedija je i pravoslavlja, jer mi nemamo pravoslavni program i jedinstvo među pravoslavnim zemljama. Ma šta radili, ma šta postigli u životu, nikad se majci koja nas je rodila, ni majci - Otadžbini, ne možemo odužiti. Pozivam vas da se okrenemo majkama, a naročito da pazimo majku Otadžbinu.

"Dobijao sam najprljavije poslove jer sam Srbin"

- Zato što sam bio Srbin, obično sam dobijao najprljaviji posao, a isto se događalo i mojim srpskim kolegama. To je bilo dobro na izvestan način. Očeličilo nas je, učinilo jačim i prilagodljivijim...

"Zlu se moramo suprostaviti"

- Ćutanje i pasivnost neće raznežiti koljače i ubice. Ko nije shvatio da je došlo vreme biti ili ne biti, otići će na bunjište istorije. Ovo je momenat da svi pošteni ljudi shvate opasnost koja preti da u ovom vrtlogu nastradaju još mnogi nevini. Zlu koje nam je odnekud poslato ili vaskrslo na našem tlu, trebalo bi se suprostaviti svim raspoloživim sredstvima.

S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.