Odbrana traži da se doktoru Falkeu zabrani pristup Mladiću

Izvor: RTS, 17.Nov.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana traži da se doktoru Falkeu zabrani pristup Mladiću

Odbrana Ratka Mladića zatražila je od Haškog tribunala da zabrani svaki dalji kontakt glavnog lekara pritvorske jedinice Pola Falkea sa Mladićem, jer smatra da je "štetan po njegovo zdravlje".
Pol Falke je početkom sedmice zabranio sve posete lekara svim pritvorenicima u pritvorskoj jedinici Haškog tribinala, dok se ne izreknu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presude Mladiću i Prliću – krajem meseca, sa obrazloženjem da bi te posete mogle da štete njihovom zdravlju.

"Mi smo danas zatražili od suda da spreči sve konktakte Falkea sa Mladićem, jer opstruira njegovo lečenje i dovodi ga u životnu opasnost. On je štetan po njegovo zdravlje", rekao je Tanjugu Mladićev sin Darko.
Dodao je da je odbrana ponovo zatražila da Falke bude optužen za opstrukciju suda, sa dodatnim obrazloženjima.
Podsetio je da Falkeovo mišljenje o zabrani poseta pritvorenicima radi zaštite njihovog zdravlja nije ničim potkrepljeno, jer je dokument o tome ostao tajan, odnosno njegov veći deo je zacrnjen.
Nasuprot Falkeovom mišljenju, stručnjak kojeg je angažovala odbrana Mladića doktor Ristić dao je svoje mišljenje.
"U slučaju da je neophodno prisustvo pacijenta Ratka Mladića izricanju presude, bez prethodnog spoljnog pregleda, dijagnoza i terapija, ja upozoravama da bi u tim okolnostima on (Mladić) bio direktno izložen visokom riziku za pojavu fatalnih komplikacija, kao što su – još jedan moždani udar, još jedan infarkt ili iznenadna smrt. To bi bilo suprotno svim etičkim medicinskim pravilima", naveo je Ristić.
Objava prvostepene presude Ratku Mladiću zakazana je za 22. novembar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbrana: Falkeu zabraniti pristup Mladiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2017

Odbrana Ratka Mladića zatražila je danas od Haškog tribunala da zabrani svaki dalji kontakt glavnog lekara pritvorske jedinice Pola Falkea sa Mladićem, jer smatra da je "štetan po njegovo zdravlje"...Falke je početkom sedmice zabranio sve posete lekara svim pritvorenicima u pritvorskoj jedinici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.