NA INFORMATIVNI PRIVEDEN VLASNIK BAJKE GORAN RADIVOJEVIĆ?

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA INFORMATIVNI PRIVEDEN VLASNIK "BAJKE" GORAN RADIVOJEVIĆ?

BEOGRAD - Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je priveden jedan muškarac na informativni razgovor posle policijske potrage za informacijama koje bi mogle dovesti do hapšenja haškog begunca Ratka Mladića

BEOGRAD - Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je priveden jedan muškarac na informativni razgovor posle policijske potrage za informacijama koje bi mogle dovesti do hapšenja haškog begunca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ratka Mladića.

Policija je jutros pretresla restorane "Bajka" biznismena Gorana Radivojevića u Košutnjaku i u etno-selu Divljakovac kod Aranđelovca, kao i njegov stan. "Akcija je bila fokusirana na potragu za materijalnim dokazima, stvarima koje bi mogle dovesti do lociranja i hapšenja Mladića", kazao je Vekarić koji nije želeo da oktrije identitet privedenog.

Kako se nezvanično saznaje, u izvorima bliskim potrazi, na informtivni razgovor je priveden Radivojević čije je saslušanje u toku.

U interesu istrage Vekarić nije mogao da odgovori na pitanje da li je ova akcija rezultat povećanog broja dojava koje BIA i Akcioni tim za hapšenje Ratka Mladića dobijaju nakon udesetostručavanja nagrade za njegovo hapšenje. "O tome ne mogu ništa da vam kažem, jer su to podaci koji bi mogli da ugroze istragu", rekao je Vekarić.

Portparol Tužilaštva je, međutim, dodao da je deset miliona evra, koliko je nova nagrada za informacije koje bi mogle dovesti do hapšenja najtraženijeg haškog begunca nije "nacionalna", već da je može dobiti bilo ko ko pruži kvalitetnu informaciju bez obzira na državljanstvo. Tročasovna policijska akcija u Aranđelovcu i Beogradu završena je oko 11 časova.

Osim ratnog komantanda bosanskih Srba koga Haški trubuanal tereti za ratne zločine počinje u Bosni i Hercegovini početkom prošle decenije, Tribunal potražuje i Gorana Hadžića. Nagrada za inforamcije o Hadžiću je milion evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.