Mladića treba što pre uhapsiti

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića treba što pre uhapsiti

Specijalni predstavnik američkog predsednika na komemoraciji u Srebrenici Samanta Pauer je izjavila da pozdravlja napore Srbije u procesu pomirenja u regionu i naglasila da medjunarodna zajednica mora udvostručiti napore kako bi Ratko Mladić bio uhapšen do naredne godišnjice genocida u Srebrenici.

Pauerova je "Nezavisnim novinama "rekla da pozdravlja napore predsednika Srbije u procesu pomirenja i odbacila sve pokušaje negiranja genocida u Srebrenici.

Govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o dolasku predsednika Srbije- koji je po drugi put odao poštu srebreničkim žrtvama- ona je mišljenja da je veoma važno ono što predsednik Tadić pokušava da uradi.



"Činjenica da je došao 2005. godine, da je 2010. ponovo u Srebrenici, činjenica da je Skupština Srbije usvojila Rezoluciju o Srebrenici- to je nesavršena rezolucija- ali istovremeno i veoma značajan korak, sve to je veoma važno iako, naravno, postoji još mnogo toga što treba biti napravljeno",kazala je Pauereva.


Ona je izrazila nadu da će predsednik Tadić nastaviti da radi kao i do sada, te da će zahtevati od svoje vlade da udvostruči napore da uhapsi Ratka Mladića.

Pauerova je kao član delegacije SAD učestvovala u jučerašnjoj komemoraciji u Srebrenici.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.