Mladić se vešto krije

Izvor: S media, 18.Nov.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić se vešto "krije"

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da se ključ rešenja i hapšenja haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića nalazi u Srbiji i da je Mladić ili veoma vešt u skrivanju ili potraga za njim ne ide u dobrom smeru.

Glavni haški tužilac je kazao da je, prema njegovim saznanjima, 2006. godine namerno propuštena šansa da Mladić bude uhapšen i da je od srpskih vlasti zatraženo da sprovedu istragu po tom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pitanju, ali da ne zna do koje faze su stigli ti postupci dodajući da je to unutrašnja stvar Srbije.

Glavni haški tužilac je izjavio da Mladić ima pomoć od nekih ljudi, a, s obzirom da je vojni general, ne može se, kako je rekao, u potpunosti isključiti mogućnost da ima kontakte s nekim ljudima iz vojnih ili bezbednosnih struktura u Srbiji.

On je, medjutim, istakao da o tome nema nikakvih pouzdanih informacija.

Svi smo očekivali da će Mladić biti uhapšen brzo posle Radovana Karadžića, ali od tada je prošlo skoro dve i po godine i mora da postoji razlog što se to još nije desilo, rekao je Bramerc u razgovoru s novinarima iz Srbije koji borave u studijskoj poseti Hagu.

Bramerc prosledio izveštaj SB UN

"Mladić je poslednji put vidjen u Srbiji 2006. godine", rekao je Bramerc

i napomenuo da je pitanje da li se taj haški optuženik toliko vešto krije ili potraga za njim ne ide u dobrom smeru.

Bramerc je ukazao na značaj krivičnog gonjenja članova mreža podrške haškim beguncima jer se na taj način povećava pritisak na begunce.

Komentarišći nedavne izveštaje nekih beogradskih medija da je za Mladićem izdata poternica Interpola, Bramerc je podsetio da je ta poternica izdata još 1995. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.