Mladić nema stranačku podršku

Izvor: RTS, 28.Feb.2010, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić nema stranačku podršku

Zna se da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, tvrdi Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Mladić nema podršku neke političke partije, poručio Vukčević.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se zna da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, jer je "uznemiren zbog jasno izražene političke volje da se on >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Goran Hadžić nađu u Hagu".

"Imovina Ratka Mladića, međutim, neće biti oduzeta, jer Mladić nije predmet koji se vodi pred našim sudom", istakao je Vukčević u intervjuu "Blicu".

Vukčević je podsetio da su u toku finansijske istrage u tri velika predmeta ratnih zločina, da se sumnja da su se mnogi obogatili pljačkom i da će u budžet Srbije biti vraćena imovina i novac stečen vršenjem krivičnih dela ratnih zločina.

Vukčević je istakao da Mladić nema podršku neke političke partije.

"Politički ciljevi određenih partija podudaraju se sa ciljevima politike devedesetih godina koja je stvorila ludilo na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, to ne znači da političke stranke konkretno pomažu Mladiću", naglasio je Vukčević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.