Majke Srebrenice u Potočarima pratile suđenje Mladiću

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke Srebrenice u Potočarima pratile suđenje Mladiću

SREBRENICA - Dvadesetak majki žrtava masakra u Srebrenici pratilo je danas u memorijalnom centru Potočari televizijski prenos početka sudjenja bivšem komandantu bosanskih Srba pred Medjunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Majke su pratile suđenje sa televizora koji je za tu priliku postavljen u delu memorijalnog centra predviđenog za molitve za žrtave masakra u Srebrenici za koji se tereti Mladić, javio je izveštač Frans presa.

Prema rečima tog izveštača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u trenutku pojavljivanja Ratka Mladića u sudnici, medju prisutnim majkama zavladao je tajac.

"Dobro je što je Mladić izveden pred sud, pa makar to bilo kasno, trebalo je još odavno tamo da se pojavi", rekla je Frans presu uoči početka direktnog prenosa jedna od majki Nura Alispahić.

"Trebalo je da ga (Mladića) izruče nama, majkama da mu mi sudimo, a ne da ga šalju u Hag", dodala je ona.

Izmenjenom optužnicom, Mladiću se na teret u 11 tačaka stavljaju genocid, zločini protiv čovečnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH 1992-95.

Mladić se pored ostalog tereti i za ubistvo oko 8.000 Bošnjaka u Srebrenici jula 1995. godine.

Povezane vesti: Izvor : Mladić ne boluje od tumora limfnih žlezda Eštonova: Hapšenje Mladića stvara prostor za dijalog Uživo - Mladić: "Potrebno mi je više od mesec dana da pročitam te gnusne optužbe" Mladić u ćeliji od 15 kvadrata Šutanovac: Mladić nije bio na VMA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.