Ljajić ispunio obećanje

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić ispunio obećanje

BEOGRAD - Kao koordinator Akcionog tima za pronalaženje preostalih haških optuženika Rasim Ljajić je juče podneo ostavku. Razlog je taj što još nije uhapšen Ratko Mladić, a Ljajić je očekivao da će se to dogoditi zaključno s 31. decembrom ove godine.

- Uprkos ostavci, smatram svojom obavezom da Vas i ovom prilikom obavestim da imam puno poverenje u rad tima, u profesionalnost njegovih članova i njihovu predanost ostvarenju postavljenih ciljeva, kao i da sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mišljenja da se bezrezervna podrška Akcionom timu mora nastaviti - navodi se u tekstu ostavke koju je Ljajić poslao Mirku Cvetkoviću. On je premijera obavestio da će nastaviti da obavlja dužnost predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom i da će u tom svojstvu preduzimati sve mere kako bi se održao postojeći nivo saradnje koje su u nadležnosti Saveta.

- Savet će nastaviti blisko da sarađuje s Akcionim timom i svim drugim nadležnim državnim organima u cilju što bržeg okončanja saradnje Srbije s Tribunalom - kaže Ljajić u obrazloženju ostavke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.