Ljajić: Potraga za Mladićem nikad intenzivnija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Potraga za Mladićem nikad intenzivnija

BANJA LUKA - Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je jedini adut za pronalaženje haškog begunca Ratka Mladića na koji računaju aktivnost službi bezbednosti, jer na rešavanju tog problema 24 časa rade najbolji profesionalci.

Ljajić je u izjavi banjalučkom "Glasu Srpske" naveo da sada imaju mnogo više saznanja i informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o Mladiću nego pre šest meseci i da potraga nikad nije bila intenzivnija.

Prema njegovim rečima, poslednja akcija bila je pre nekoliko dana u Beogradu, ali ništa nije pronađeno.

Ljajić je kazao da "ne veruje da će ti napori ostati bez rezultata, iako Mladić poverenje ima u mali broj ljudi".

"Ova najintenzivnija potraga za Mladićem do sada proizvod je, pre svega, činjenice da mi ove godine taj posao moramo završiti, jer je zaustavljen put ka EU. Strane službe nam u potrazi pomažu tako što nam, što je uobičajeno, dostavljaju informacije koje su vezane za skrivanje haških optuženika", rekao je Ljajić.

On je dodao da su nadležne službe uspele da rekonstruišu Mladićevo kretanje do proleća 2006. godine i da srpske tajne službe "prilikom danonoćnog posla oko lociranja Mladića izbegavaju publicitet".

Ljajić je podsetio da su na policijskim stanicama nedavno postavljene poternice sa fotografijama haških begunaca Mladića i Gorana Hadžića i brojem telefona za informacije o njima.

On je rekao da je broj poziva povećan i da se javljaju čak i kriminalni klanovi, kako bi potkazali suparničke grupe.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.