Ljajić: Materijal će koristiti Hagu

Izvor: B92, 12.Avg.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Materijal će koristiti Hagu

Beograd -- "Video i audio materijal iz stana supruge Ratka Mladića koristiće u nekim sudskim postupcima u Hagu, rekao je Rasim Ljajić.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da se taćno zna u kojim procesima će se zaplenjeni materijal koristiti.

"Znamo da će se ovaj materijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristiti u postupcima protiv Karadžića, Momčila Perišića, Jovice Stanišića, Zdravka Tolimira, Stojana Župljanina, Miće Stanišića i protiv nekih drugih optuženih u Haškom tribunalu", rekao je Ljajić.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s Tribunalom Dušan Ignjatović potvrdio je ranije da su video i audio zapisi zaplenjeni prilikom poslednjeg pretresa Mladićeve porodične kuće u Beogradu, ali nije mogao ništa da kaže o sadržaju tih zapisa.

"Tokom poslednjeg pretresa zaplenjeni su dnevnici, video i audio zapisi, ali ne znam ništa o njihovoj sadržini, kao i to da li ih je Mladić snimao ili je neko snimao njega", rekao je Ignjatović.

On je podsetio da je pretres kuće obavljen u februaru.

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je juče od Haškog tribunala odlaganje nastavka suđenja za tri sedmice, kako bi on i njegov tim branilaca imali vremena da pregledaju "Mladićeve trake".

Karadžić je u dve tačke optužen za genocid nad nesrbima u Srebrenici i još sedam bosanskih opština, a u devet tačaka za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije, nehumana dela, terorisanje i nezakonite napade na civile i uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u Bosni i Hercegovini (1992-95).
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.