Jatacima presuda u petak

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jatacima presuda u petak

Beograd -- Prvi osnovni sud će u petak izreći presudu grupi od 10 optuženih za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića.

Presuda je trebalo da bude objavljena 4. novembra, ali je tužilaštvo zatražilo izuzeće predsednice Prvog osnovnog suda i sudije Garića.

Branilac prvooptuženog Stanka Ristića - Nemanja Govedarica je naveo da je vršiteljka dužnosti predsednika Prvog osnovnog suda Tanja Šobat odbacila kao neblagovremen zahtev za izuzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika sudskog veća Dejana Garića i sudije porotnika.

Vršilac dužnosti Višeg suda u Beogradu Dragoljub Albijanić odbacio je 9. novembra takođe kao neblagovremen zahtev tužilaštva za izuzeće Tanje Šobat.

Optuženima se sudi od 2006. godine, ali je suđenje bilo u više navrata prekidano pošto se bivši Drugi opštinski sud dva puta oglašavao nenadležnim za vođenje tog postupka, a u međuvremenu je umro prvooptuženi Jovan Đogo.

Optuženi su bivši oficiri Vojske Republike Srpske Marko Lugonja i Ratko Vučetić, Tatjana Vasković, njena majka i brat Ljiljana i Bojan Vasković.

Optuženi su i Stanko Ristić, Blagoje Govedarica, Saša Badnjar, Predrag Ristić i Borisav Ivanović.

Objavljivanje presude zakazano je za 10 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.