Hag: Mladićevi snimci nisu novi

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Mladićevi snimci nisu novi

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić izjavio je juče da nijedan od snimaka Ratka Mladića objavljenih na federalnoj TV BiH nije mlađi od osam godina.

LJajić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da su objavljeni snimci deo materijala koji je Srbija Tužilaštvu haškog tribunala dostavila u martu ove godine, i najavio da će Srbija insistirati na tome da se utvrdi kako su ti snimci dospeli u javnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

„Plašim se da je namera objavljivanja snimaka da se spreči promena stava Holandije po pitanju vizne liberalizacije i da se ponovo dovedemo na optuženičku klupu i branimo od optužbi da ne činimo sve što možemo da okončamo saradnju sa Haškim tribunalom“, rekao je LJajić.

„Ne znam kome je stalo da Srbija ne nastavi put ka Evropskoj uniji ali očito je da neko u delu međunarodne zajednice nema baš najbolje namere“, rekao je LJajić.

Direktor kancelarije Srbije za saradnju sa Hagom Dušan Ignjatović, rekao je da se snimci Ratka Mladića proveravaju, ali da je najverovatnije u pitanju stari materijal. „Pretpostavljamo da se radi o snimcima koji su zaplenjeni prilikom pretresa ovde u Srbiji na raznim lokacijama i ti snimci su predati Haškom tužilaštvu“, rekao je Ignjatović. On smatra da je cilj emitovanih snimaka bio da pokažu nešto što neće pokazati - da je Ratko Mladić danas zaštićen u Srbiji.

Portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Olga Kavran potvrdila je da je to tužilaštvo od ranije upoznato sa snimcima Ratka Mladića. Ona nije želela da komentariše druge pojedinosti o snimcima.

TV Federacije BiH objavila je Mladićeve snimke, za koje tvrdi da su „autentični“ i da su nastali u proteklih 12 godina, zaključno sa 2008, a da su mnogi od njih snimljeni u Beogradu. Prema navodima TV Federacije BiH, većina slika je nastala u naselju Košutnjak u Beogradu, gde se Mladić pred kamerom slobodno kreće sa porodicom, veseli na svadbi i druži sa prijateljima i rodbinom.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Hag

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.