Hag: Mladić izbačen iz sudnice! (VIDEO)

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Mladić izbačen iz sudnice! (VIDEO)

Ratko Mladić izbačen iz sudnice po naređenju glavnog sudije. Do ovakvog raspleta došlo pošto je Mladić počeo da viče na sudsko veće.

Haški optuženik Ratko Mladić izbačen iz sudnice Tribunala, pošto je sudija Alfons Ori zatražio od obezbeđenja da izvedu Mladića. Mladić nije želeo da govori bez prisustva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << željenih advokata, a na kraju je počeo da viče da mu sud ne da da diše.



Evo kako je izgledalo drugo pojavljivanje Mladića


Mladić će pojavio bez stalnog advokata, pošto mu Sekretarijat još nije imenovao stalnog branioca sa liste koju je podneo.

10:44 Sudija upisao u spis da se Mladić izjasnio da kriv

10:37 Mladić odbija da sluša dela koja mu se stavljaju na teret.

10:32 Mladić: Gospodine Ori, radite šta hoćete. Bez advokata neću ništa da primam, ni da govorim. Hoćete da mi naturite branioca.

10:29 Mladić traži da razgovara sa advokatom Mezijevim, kao i da u njegovom timu bude Miloš Šaljić, dugogodišnji pravni zastupnik njegove porodice. Zatražio je još mesec dana kako bi se advokatima i sinom razgovarao o situaciji u kojoj se nalazi.

10:23 Ratko Mladić: Hladno mi je na glavi, pa mi telo ne funkcioniše. Stavljate mi neprihvatljive uslove, advokata kog ne želim. Sudija rekao Mladiću da se obrati povodom pravnog zastupanja.

10:20 Ne postoje zdravstveni razlozi zbog kog bi bilo odloženo današnje zasednaje, izjavio sudija.

10:18 Advokat po službenoj dužnosti Aleksandar Aleksić podneo zahtev za odlaganje izjašnjavanja, kao i da napusti sudnicu, ukoliko Ratko Mladić to zatraži. Oba zahteva su odbijena.

Na prvom pojavljivanju pred sudom, 3. juna, Mladić je odbio da se izjasni o krivici, rekavši da mu je potrebno dodatno vreme da prouči optužbe, zbog čega je sud odredio mesec dana pauze i zakazao sledeće ročište za 4. jul.

Šaljić: Mladić se danas neće izjasniti o optužnici

Plavšić: Mladić treba da preuzme krivicu

Mladić izabrao dva advokata

Portparolka Haškog suda Nerma Jelačić izjavila je AFP-u da će, ukoliko Mladić odbije da se izjasni o krivici, sudija Alfons Ori u njegovo ime kazati da se on ne oseća krivim.

Jelačićeva je dodala da će Ori u ponedeljak imati priliku da ispita Mladića o okolnostima u kojima je u pritvorskom centru UN, i pripremama koje čini njegov odbrambeni tim.

Mladić je 22. juna podneo Sekretarijatu tribunala listu sa imenima potencijalnih stalnih branilaca, a sutradan i formalan zahtev za imenovanje stalnog branioca.

Sekretarijat je zatražio produženje roka za imenovanje Mladićevog branioca do 1. avgusta, pošto je još u procesu provere kvalifikacija i podobnosti advokata koje je Mladić tražio za stalnog advokata odbrane.

Na prvom pojavljivanju, Mladićev branilac po službenoj dužnosti bio je advokat Aleksandar Aleksić.

Mladić je uhapšen 26. maja u selu Lazarevo kod Zrenjanina, a Haškom tribunalu je izručen 31. maja.

Haški tribunal ga tereti za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH od 1992. do 1995. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.