Generalu Mladiću odbili lečenje u Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2018, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalu Mladiću odbili lečenje u Beogradu

Sudsko veće Mehanizma u Hagu odobrilo je zahtev odbrane generala Ratka Mladića da im za dva meseca produže rok za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu presudu. Oni to sad mogu učiniti do 6. avgusta. S druge strane isto veće je odbilo zahtev odbrane da preispita svoju odluku kojom nije dozvolilo da se Mladić pusti na privremenu slobodu u Srbiju radi lečenja, prenose Novosti.

- Oni prvo odbiju naš zahtev i kažu da nismo ničim potkrepili tvrdnje da recimo Mladić ima aritmije, pa nam posle odbijanja dostave medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da ima aritmije - kaže Mladićev branilac Branko Lukić. - Potpuno blesavo. Sad ćemo ponovo tražiti da preispitaju tu odluku.

Sudski Mehanizam u Hagu je ranije saopštio da je zdravstveno stanje generala Ratka Mladića pod kontrolom i da se "pomno prati" u sudskom pritvoru u Sheveningenu.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladiću odbijeno liječenje u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2018

BEOGRAD – Sudsko vijeće Mehanizma u Hagu odobrilo je zahtjev odbrane generala Ratka Mladića da im za dva mjeseca produže rok za predaju žalbe na osuđujuću prvostepenu presudu...S druge, strane isto vijeće odbilo je zahtjev odbrane da preispita svoju odluku kojom nije dozvolilo da se Mladić...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.