General Rouz na suđenju Mladiću

Izvor: Blic, 09.Jan.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Rouz na suđenju Mladiću

Tužilaštvo Haškog tribunala najavilo je da će jedan od narednih svedoka na sudjenju nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, biti britanski general Majkl Rouz.

General Rouz, koji je bio komandant UNPROFOR-a u BiH od januara 1994. do januara 1995., svedočio je ranije u Hagu na sudjenju bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću, i na suđenju generalu Stanislavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Galiću, koji je bio komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS.

Prema najavi tužilaštva, Rouz će svedočiti "o opsadi Sarajeva i o svojim čestim kontaktima sa Karadžićem, Mladićem i ostalima".

Na suđenju Mladiću, koje se posle tronedeljne zimske pauze u radu tribunala, nastavlja sutra, kao naredni svedok je najavljen holandski ekspert za snajpere, Patrik van der Vajden.

Na listi svedoka tužilaštva još su Milan Mandilović, lekar koji je od 1992. do 1995. radio u Vojnoj bolnici u Sarajevu, Munira Selmanović, muslimanka iz sela Novoseoci, u sarajevskoj opštini Sokolac i dva zaštićena svedoka.

Povezane vesti: Iskaz svedoka optužbe protiv Mladića iza zatvorenih vrata

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

General Rouz svedoči na suđenju generalu Mladiću

Izvor: Kurir, 09.Jan.2013

Tužilaštvo u Hagu najavilo je sudskom veću da će novi svedok protiv generala Mladića biti britanski general Majk Rouz koji je već svedočio kao svedok tužilaštva protiv Radovana Karadžića i generala Galića..HAG  - Tužilaštvo Haškog tribunala najavilo je da će jedan od narednih svedoka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.