General Ratko Mladić pojaviće se na izricanju konačne presude

Izvor: B92, 04.Jun.2021, 23:55

General Ratko Mladić pojaviće se na izricanju konačne presude

General Ratko Mladić pojaviće se u utorak, 8. juna, u sudnici u Hagu na izricanju konačne presude.

To je potvrdio njegov sin Darko Mladić, ističući da će i on prisustvovati izricanju presude, kao i advokat iz pravnog tima, Peta-Luiz Bagot, iz Engleske, preneo je RTRS.

Naveo je da Bagotova nije nametnuti advokat, kako su preneli pojedini beogradski mediji, nego je ona savetnik u Mladićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnom timu, već duže vreme.

Od početka pandemije generalu Ratku Mladiću bilo je onemogućeno da se viđa sa advokatima i radi na pripremi odbrane.

Njegov advokat Branko Lukić čak nije mogao da prisustvuje ni na usmenoj raspravi po pitanju žalbe, zbog čega neće moći da prisustvuje u sudnici haškog tribunala na izricanju drugostepene presude.

Drugi advokat Dragan Ivetić kao član američke advokatske komore mogao je da prisustvuje ali zbog teške bolesti je sprečen.

Ohrabruje da je Apelaciono veće u Hagu usvojilo zahtev advokata odbrane da pravna savetnica Peta-Luiz Bagot zastupa generala Mladića i prisustvuje izricanju konačne presude, inače bi nametnuli advokata za kojeg ne bismo mogli da garantujemo kakve uslove će da prihvati, ističe generalov sin Darko Mladić.

Izricanje presude je zakazano za 15 časova u utorak 8. juna, a istog dana i sednica Saveta bezbednosti UN-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.