Izvor: Beta, 05.Dec.2021, 17:45

FAZ: Mladićev grafit pokazao da njegove ideje u Srbiji cvetaju uz podršku vlasti

Grafit Ratka Mladića u centru Beograda pokazao je da je u Srbiji njegovo vidjenje sveta ponovo u modi, a razotkrio je i koketiranje vlasti da takvim idejama i veze policije sa huliganima koji su stali u odbranu grafita, piše dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung - FAZ).U izveštaju i komentaru na celoj strani, Faz piše da su stanari u Njegoševoj ulici, nakon što je na njihovoj zgradi osvanuo veliki grafit generala Ratka Mladića "u herojskoj pozi", odlučili da ga prekreče, ali su dve ekipe molera došle, pogledale grafit i odbile posao uz obrazloženje da je isuviše "škakljivo"."Škakljivo? Šta ima škakljivog u tome da se prekreči slika pravosnažno osudjenog ratnog zločinca koju je neki anonimus isprskao na zid? Mladić više ne komanduje nikakvom vojskom, nijedan vojnik više ne sluša njegova naredjenja, čuči u jednoj ćeliji u Holandiji, starac na kraju protraćenog života, koji više ni za koga nije opasan", piše FAZ.Medjutim, "tako bi se moglo misliti, ali nije tako", dodaje list."Svetonazor koji simbolizuje Mladić u Srbiji i dalje ima pristalica. Štaviše, taj svetonazor ponovo ulazi u modu. Mladićevi novi vojnici ne nose uniforme, barem ne vojničke, ali su ipak opasni", piše list.Autor ocenjuje da je jedan od razloga za "naizgled ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Frankfurter: Mladićevo viđenje sveta u Srbiji ponovo u modi

Izvor: N1 televizija, 05.Dec.2021

Grafit Ratka Mladića u centru Beograda pokazao je da je u Srbiji njegovo viđenje sveta ponovo u modi, a razotkrio je i koketiranje vlasti sa takvim idejama i veze policije sa huliganima koji su stali u odbranu grafita, piše dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung - FAZ).

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.